Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Musiikki

Mistä Pariisin kevät -yhtye sai nimensä? - yllättävä vastaus

  • Karjalainen

Pariisin kevään musiikintekijä Arto Tuunela, 35, on käynyt elämässään vain kerran Pariisissa. Mieleen painui siltä reissulta äärettömän kaunis miljoonakaupunki ja matkan aikana varastettu kännykkä.

- Olen elänyt kohta 36 vuotta ja voin sanoa käyväni Pariisissa kerran 30 vuodessa. Se oli talvea, kun kävin sen ainoan kerran. Haluaisin vielä joskus viettää Pariisissa kiireetöntä aikaa, mieluimmin kesällä, Arto Tuunela (kuvassa) sanoo.

Tätä kertaluonteista läheisempää suhdetta Tuunelalla ei Pariisiin ole. Pariisin kevätkin sai nimensä Tuunelan työkaverin näkemästä unesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuu onkin sitten perushelsinkiläiselle Arto Tuunelalle huomattavasti Pariisia tutumpi. Tuunela asui Joensuussa neljä vuotta opiskellessaan kaupungissa medianomiksi.

Joensuussa Pariisin kevät teki myös ensimmäisen keikkansa. Yhtye näyttäytyi yleisölle Ilosaarirockissa ja menestys oli valtava. Yleisö hullaantui ja valtakunnan media otti bändi omakseen. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin yhtye on yksi Suomen suosituimmista popbändeistä.

Ilosaarirockiin Pariisin kevät saapuu ensi kesänä neljättä kertaa. Sitä ennen yhtyeeltä ilmestyy uusi levy huhtikuun lopulla.

- Joensuulla on minulle erityinen merkitys kaupunkina, koska olen asunut kaupungissa aika pitkään. Joensuulla on erityinen merkitys myös Pariisin keväälle, koska Joensuusta ja Ilosaarirockista me olemme aloittaneet.

- Koskaan ei ole harmittanut soittaa Joensuussa. Joensuusta tekee erityisen sekin, että kaupungissa on voimakas elävän musiikin kulttuuri, ja Joensuun Popmuusikot on tehnyt se eteen ansiokasta työtä, Arto Tuunela kehuu Joensuuta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa