play

Paulan ja Miran lällymmät puolet

PMMP Ilosaarirockissa vuonna 2007

PMMP Ilosaarirockissa vuonna 2007 Kuva: Maija Yrjölä

Maaria Drake

Levyt
PMMP
Rakkaudesta
Sony Music

Rakkaudesta jakaa PMMP:n fanit voimakkaasti kahteen ryhmään. Toisista se on bändin paras levy, toiset eivät lämpene ollenkaan.
Itse olen sitä mieltä, että jos Rakkaudesta olisi PMMP:n ensimmäinen levy, bändi tuskin soittaisi Ilosaarirockissa päälavalla.
Tuore albumi on laahaavaa, syntikalla ja heppoisella laululla pilattua lallattelua eikä ollenkaan sitä täysillä vedettyä räimettä, johon PMMP:ltä on totuttu.
Verrataanpa vaikka edellisen Veden varaan -levyn (2009) kappaleisiin Viimeinen valitusvirsi ja Pariterapiaa. Niissä on asennetta isolla aalla. Puhumattakaan Kovemmat kädet -albumin (2005) jok’ikisestä raidasta.
Tytöt-kappaleen sanomassa on sentään vähän yritystä. Mutta pelkästään se, että pannaan Mira, Paula ja Mariska räppäämään yhdessä, ei riitä naiseuden ylistykseksi. Kun kertosäkeessä vielä hoilataan, että tehän ootte jo oikein, kun te ootte vaan just noin, on sanoma alleviivattu melkoisen paksusti.
On levyllä toki iskeviäkin kappaleita. Heliumpalloa ei ole nostettu sinkuksi sattumalta, ja Koko show’ssakin kaksikko kuulostaa jo vähän enemmän itseltään.
Lopuista kappaleista kertonee se, että niiden loppuun saakka kuuntelu vaatii samanlaista pitkäjänteisyyttä kuin puolimaratonin juoksu.
Paula Vesala on sanoittajana maan parhaimmistoa. On harmi, että levyn sanoitukset on hukutettu munattomiin sävellyksiin.
Maaria Drake