Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kotimaa

Särkeekö niskaan tai hartioihin? – syynä voivat olla vääränkokoiset rintaliivit

  • Karita Hentunen
Joensuun Patricia-myymälän Rauni Suihko toteaa, että kuvan rintaliivit ovat aivan liian löysät. Joensuun Patricia-myymälän Rauni Suihko toteaa, että kuvan rintaliivit ovat aivan liian löysät.

Milloin sinulta on viimeksi otettu mitat rintaliivien kokoa varten? Melko varmasti liian kauan aikaa sitten, sillä mitta olisi hyvä ottaa jopa puolivuosittain.

– Ihan terveydellisistä syistä mitat kannattaa ottaa säännöllisin väliajoin – vääränkokoiset rintaliivit voivat aiheuttaa kipua niskaan ja hartioihin. Meille on tullut asiakkaita, joille lääkärikin on suosittanut rintaliivikoon tarkastamista, kertoo Rauni Suihko Joensuun Patricia-myymälästä.

Rintojen ja rinnanympäryksen kokoon vaikuttavat muun muassa hormonitasapaino, lihominen ja laihtuminen.

– Kun mitat on otettu ja asiakkaalle löydetty sopivat liivit, huomaa asiakas heti eron. Moni ostaa samantien useammat oikean kokoiset liivit.

Rintaliivien sovittaminen on kuitenkin niin epämiellyttävää puuhaa, että moni tyytyy ostamaan liivit sovittamatta.

– Sovittamatta voi rintaliivit ostaa ainoastaan silloin, jos ostaa täsmälleen samanlaiset liivit kuin on äskettäin ostanut. Liivien mitat ja mallit vaihtelevat niin paljon, että niihin ei voi aina luottaa, Suihko painottaa.

– Minä suositan myös alushousujen sovittamista omien alushousujen tai sukkahousujen päälle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi