Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Hanke luo kansainvälisen metsästävien naisten verkoston

  • Karjalainen
Vaara-Karjalan Leader ry hallinnoi Woman the hunter -hanketta. Hankkeen tavoitteena on luoda kansainvälinen metsästävien naisten verkosto.

Hanketiedotteen mukaan esiselvitysvaiheessa yhteistyösopimukset on solmittu slovakialaisen LAG Podhoran leader ja virolaisen LAG Võrumaa Partnerluskogu leader -ryhmien kanssa.

Suomesta hankkeen pääpartnerina toimivan Vaara-Karjalan leader ry:n lisäksi hankkeessa on mukana myös Elävä – Kainuu leader ry.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan yhteistyöstä on sovittu kansallisella tasolla muun muassa Luonnon – ja riistohoitosäätiön, Suomen Riistakeskuksen ja Elo-säätiön kanssa.

–  Hankkeen tavoitteena on lisätä ja parantaa hyvän metsästystavan ja -kulttuurin tunnettuutta erityisesti villiruoan, luonnonsuojelun- ja riistanhoidon sekä koulutuksen ympärille keskittyvien teemojen avulla. Lisäksi hankkeessa haetaan hyviä malleja ja käytäntöjä metsästävien naisten toiminnan vahvistamiseksi järjestämällä opintomatkoja, työpajoja ja tapahtumia, tiedotteessa luetellaan.

Hanketta esitellään useissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa Euroopassa kesällä 2016. Hankkeen kansainvälinen esiintulo tapahtuu maailmanlaajuisen kansainvälisen riistansuojeluneuvoston CIC:n yleiskokouksessa 22.–23. huhtikuuta Brysselissä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa