Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Ari Kerkkänen: Syyrian tilanne voi vielä pahentua

Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen nautti puolitoista kuukautta kestäneen lomansa aikana Suomen viileästä ja sateisesta ilmastosta. Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen nautti puolitoista kuukautta kestäneen lomansa aikana Suomen viileästä ja sateisesta ilmastosta.
Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen uskoo, että Syyrian sisällissodan väkivaltaisuudet saattavat pahentua vielä jonkin aikaa. Äkillisesti syntyvää rauhallista ratkaisua hän ei pidä mahdollisena.

-  Kofi Annanin keväinen yritys tulitauon aikaansaamiseksi oli paras mahdollinen siinä tilanteessa. Se kaatui syyrialaisten tahtotilan puutteeseen, Kerkkänen sanoo.

Tahtotila on juuri se asia, minkä avulla Syyrian pitää saada ongelmansa ratkaistua. Kerkkäsen mukaan pahinta tilanteessa olisi se, että muut valtiot sekaantuisivat maan sisällissotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Irakin tilanne on esimerkki siitä, kuinka huonosti pakotettu demokratia toimii.

Ari Kerkkänen on toiminut Lähi-idän instituutin johtaja vuoden 2011 alusta asti, eli arabimaiden kansannousujen alkamisesta lähtien. Viimeiset puolitoista kuukautta hän vietti Tohmajärven tilallaan lomaillen, mutta elokuun alkaessa hän palasi takaisin Jordaniaan, jonne instituutti joutui muuttamaan Syyriasta viime syksynä.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi