Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Öljysäiliöiden poistoissa asuinpaikkaan liittyviä eroja

  • Karjalainen
Risto Ihatsu puhdistaa säiliötä. Risto Ihatsu puhdistaa säiliötä.
Osassa kunnista ei ole määrätty käyttämättömien säiliöiden poistolle minkäänlaista takarajaa. Joensuussa säiliöt on poistettava maaperästä elokuun loppuun mennessä. Säiliömestareiden tarkastusteknikko Risto Ihatsu muistuttaa, ettei poiston takia kannata menettää yöuniaan.

-  Riittää, kun puhdistus ja huolto on vireellä ja asia hoidetaan tämän syksyn aikana.

Lieksalaisilla sen sijaan on aikaa poistaa käytöstä poistetut säiliöt putkistoineen vuoden 2013 joulukuun seitsemänteen päivään saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Jos säiliö on ennen vuoden 2006 määräysten voimaantuloa puhdistettu ja täytetty, niitä ei tarvitse poistaa, ympäristöntarkastaja Kirsi Kärkkäinen selventää.

Palomestari Tapio Aaltosen mukaan Outokummun kunnallisissa määräyksissä ei ole toistaiseksi määräyksiä öljysäiliöiden poistoon tai määräaikaan liittyen.

Myöskään Kesälahdella ja Kiteellä ei ole määräyksiä siihen, mihin mennessä käyttämättömät säiliöt olisi poistettava maasta.

-  Pääsääntöisesti öljysäiliöitä ei rakenneta enää maan alle. Kesälahti on pieni kunta, jossa rakentaminen on muutoinkin vähäistä, palomestari Rauno Suomalainen sanoo.

Kiteen ympäristöpäällikkö Marketta Linkinen sanoo, että Kiteellä säiliöiden poisto määräytyy enemmänkin säiliön kunnon perusteella. Huonokuntoiset täytyy poistaa maasta ja pohjavesialueella olevat siirtää maan päälle.

-  Ennen vuoden 2004 ympäristönsuojelumääräysten voimaantuloa asianmukaisesti puhdistettujen ja täytettyjä säiliöitä ei tarvitse poistaa. Ilma- ja täyttöputket on kuitenkin poistettava.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa