Maanantai, 16.9.2019 
Hilla, Hille, Hellevi
Kotimaa

Nuorten työttömyys ei helpota

  • Karjalainen
Yury Polukov (vas.) auttaa ystäväänsä Alexander Kekmania täyttämään työhakemuksia Joensuun te-toimistossa. Polukov itse opiskelee Pohjois-Karjalan ammattiopistossa logistiikkaa. - Muutaman kesän olen ollut työttömänä, vaikka olen hakenut useaan paikkaan. Yury Polukov (vas.) auttaa ystäväänsä Alexander Kekmania täyttämään työhakemuksia Joensuun te-toimistossa. Polukov itse opiskelee Pohjois-Karjalan ammattiopistossa logistiikkaa. - Muutaman kesän olen ollut työttömänä, vaikka olen hakenut useaan paikkaan.
Nuorten työllistyminen heikentyi koko maassa. Kesäkuun lopussa nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 36 500, mikä on yli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Nuoria on yhä enemmän työttömänä Pohjois-Karjalassa. Kesäkuun lopussa Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli 1 595 nuorta alle 25-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Tämä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Myös Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa nuorten työttömien määrä lisääntyi yli kahdeksan prosenttia. Vain harvassa maakunnassa nuorten työttömien määrä kääntyi laskuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun seudun te-toimiston asiakkaana nuorista työttömistä työnhakijoista oli 1 246. Nuorten työttömyys nousi kuitenkin eniten Keski-Karjalassa ja Pielisen Karjalassa, joissa työttömiä oli noin 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

- Taloudellinen epävarmuus näkyy esimerkiksi siinä, ettei uusia työpaikkoja ole tarjolla yhtä paljon, työllisyys, osaaminen ja kulttuuri -yksikön päällikkö Reijo Vesakoivu Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta kertoo.

Kesäkuun loppuun mennessä työpaikkoja oli ilmoitettu noin 600 vähemmän kuin viime vuonna.

Vesakoivu ei usko, että tilanne paranee tämän vuoden aikana.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa