Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Nuorten työttömyys ei helpota

Yury Polukov (vas.) auttaa ystäväänsä Alexander Kekmania täyttämään työhakemuksia Joensuun te-toimistossa. Polukov itse opiskelee Pohjois-Karjalan ammattiopistossa logistiikkaa. - Muutaman kesän olen ollut työttömänä, vaikka olen hakenut useaan paikkaan. Yury Polukov (vas.) auttaa ystäväänsä Alexander Kekmania täyttämään työhakemuksia Joensuun te-toimistossa. Polukov itse opiskelee Pohjois-Karjalan ammattiopistossa logistiikkaa. - Muutaman kesän olen ollut työttömänä, vaikka olen hakenut useaan paikkaan.
Nuorten työllistyminen heikentyi koko maassa. Kesäkuun lopussa nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 36 500, mikä on yli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Nuoria on yhä enemmän työttömänä Pohjois-Karjalassa. Kesäkuun lopussa Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli 1 595 nuorta alle 25-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Tämä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Myös Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa nuorten työttömien määrä lisääntyi yli kahdeksan prosenttia. Vain harvassa maakunnassa nuorten työttömien määrä kääntyi laskuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun seudun te-toimiston asiakkaana nuorista työttömistä työnhakijoista oli 1 246. Nuorten työttömyys nousi kuitenkin eniten Keski-Karjalassa ja Pielisen Karjalassa, joissa työttömiä oli noin 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

- Taloudellinen epävarmuus näkyy esimerkiksi siinä, ettei uusia työpaikkoja ole tarjolla yhtä paljon, työllisyys, osaaminen ja kulttuuri -yksikön päällikkö Reijo Vesakoivu Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta kertoo.

Kesäkuun loppuun mennessä työpaikkoja oli ilmoitettu noin 600 vähemmän kuin viime vuonna.

Vesakoivu ei usko, että tilanne paranee tämän vuoden aikana.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi