Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Kotimaa

Puutteelliset liikennemerkinnät vaarana koulutiellä - video

  • Karjalainen
  • Anniriitta Tolvanen

Media

Liikennemerkit katveessa Juha Inkinen

Puutteelliset tiemerkinnät ja heikosti näkyvissä olevat liikennemerkit aiheuttavat usein epäselvyyksiä. Ylikomisario Vesa Kostamon mukaan epäselvyyksiä puutteellisessa kunnossa olevista merkinnöistä syntyy varsinkin yksityisteiden kielto- ja rajoitusmerkeistä. Näissä liikennemerkit ovat usein vanhoja, puutteellisia tai kunnostamattomia.

 - Vastuu merkkien ja tiemaalausten kunnosta on tien kunnossapitäjällä. Kuljettajan on voitava luottaa liikennemerkkeihin, ja jos niitä ei ole näkyvillä tai ne ovat huonossa kunnossa ei ole itsestään selvää, onko vaaratilanteen tai sakon syy kuljettajassa, tienomistajassa vai kunnossapitäjässä.

Erityisesti koulujen lähellä olevat keskeneräiset kunnostukset ja liikennemerkinnät heikentävät lasten turvallista teillä liikkumista. Karsikon kouluyhteistyötoimikunnan puheenjohtaja Ulla Vänskä kertoo toimikunnan olevan huolissaan pienten koululaisten liikenneturvallisuudesta.

- Koulun edustan liikennemerkintä on puutteellinen. Toivoisimme, että Tuulikinkadun ja Mielikinkadun suojateistä tehtäisiin korotettuja ja, että ne merkittäisiin pian myös katuihin.
Vänskän mukaan vanhempien toiveina olisi kadulle tehtävät liikennevalot sekä tien muuttaminen 30 nopeusrajoitteiseksi koko matkalta.

Katso oheisesta videosta, miltä Pohjolankadulla sijaitsevan Karsikon koulun edessä tällä hetkellä näyttää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi