Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
Kotimaa

Mobiilipelaaminen ohitti kaikki muut pelimuodot - pasianssi yhä suosituin

  • Arttu Koistinen
Arkistokuva Arkistokuva

Suomalaiset ovat aktiivisia eri pelimuotojen harrastajia. Jos huomioidaan kaikki erilaiset pelimuodot ja satunnainenkin pelaaminen, 97,4 prosenttia suomalaisista pelaa ainakin jotakin, Tampereen yliopisto tiedottaa.

Aktiivisia, eli vähintään kerran kuukaudessa jotain peliä pelaavia suomalaisia on noin 89 prosenttia. Suosituimpia digitaalisia pelejä ovat erilaiset mobiilipelit.

Tampereen yliopiston mukaan juuri julkistettu uusin Pelaajabarometri-tutkimus tarjoaa ajantasaisen kuvan pelaamisen eri muotojen suosiosta Suomessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aktiivisia digitaalisia pelaajia oli tämän vuoden aineistossa 60,1 prosenttia, kun vuoden 2013 barometriaineistossa vastaava luku oli 52,5 prosenttia. Yleiskuva pelaamisen suosiosta on kuitenkin pysynyt samalla tasolla kuin aiemmissakin barometritutkimuksissa.

Tutkimuksen mukaan kaikkien suomalaisten pelaajien keski-ikä on hieman yli 42 vuotta, ja keskimääräinen digitaalisten pelien pelaaja on 38-vuotias. Miesten ja naisten pelaaminen on kaikki pelaamisen tyypit ja myös satunnaispelaaminen huomioiden keskenään lähes samalla tasolla.

Mobiilipelaaminen on ohittanut nyt suosiossa kaikki muut pelimuodot, tietokonepelaaminen ja konsolivideopelaaminen mukaan lukien. Aktiivisesti eli vähintään kerran kuussa ilmoitti mobiililaitteilla vastaajista pelaavansa 37,2 prosenttia.

Pasianssi on edelleen Suomen ylivoimaisesti suosituin digitaalinen peli, Tampereen yliopiston tiedotteessa todetaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi