Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

Joensuun hammashoito lainmukaisiin rajoihin, jonot saatu hallintaan

  • Karjalainen
Joensuun hammashoidon kiireettömään hoitoon pääsy saatiin lakisääteisiin puolen vuoden aikarajoihin huhtikuun puolivälin jälkeen. Kun hammashoidon jono viime vuonna venyi kaikkien aikojen pisimmäksi, pahimmillaan noin 4  400 potilaaseen, hoitoon kutsuttiin yli vuoden jonottaneita.

Koko hoitojono saataneen purettua kesäkuun loppuun mennessä, Joensuun johtava hammaslääkäri Matti Hynynen arvioi. Jonossa vielä olevat ovat ilmoittautuneet vastaanotoille maaliskuussa.

Kun hoitojono saadaan purettua, ei uutta jonoa enää perusteta. Vastaanotolle hakeutuvalle annetaan sen sijaan aikavaraus, vaikka tarkastusaika venyisi pitemmällekin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupungin omien hammaslääkärien kapasiteetin saamiseksi täysimääräisesti jonojen purkuun Joensuu ulkoisti alkuvuodesta koko kiireellisen hoidon eli päivystysvastaanoton. Lisäksi hammashoidossa on kokeiltu ja otettu käyttöön uusia toimintamalleja.

Rantakylässä ei tällä hetkellä anneta potilaalle tarkkaa vastaanottoaikaa, vaan tunnin pituinen aikaikkuna, jonka aikana vastaanotolle kutsutaan erikseen tekstiviestillä, kun henkilökunnan työtilanne täsmentyy. Hoito myös pyritään tekemään valmiiksi yhdellä käyntikerralla, jos potilaan ajankäyttö joustaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi