Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

Uudessa Joensuussakin on 59 kaupunginvaltuutettua

  • Karjalainen
Joensuun kaupungin uusi, maakunnalliseen sote-uudistukseen sovitettu hallintomalli on valmistumassa. Uuden organisaation päätöskäsittely kaupunginhallituksessa alkaa maanantaina.

Myös kaupunginvaltuusto saa maanantain kokouksensa ohessa esittelyn hallintosäännön rakenteesta ja pääkohdista.

Tavoitteena Joensuussa on mahdollisimman matala hallinto, jossa palvelut jaetaan kolmeen osioon: elinvoiman, hyvinvoinnin ja kaupunkiympäristön toimialoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luottamushenkilöorganisaatiosta on valmisteltu kaksi vaihtoehtoista mallia, joista kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi yksinkertaisempaa.

Vaikka uusi kuntalaki antaa aiemmasta poiketen kunnalle mahdollisuuden päättää kunnanvaltuuston koosta, Joensuussa pitäydytään perinteissä. Näin kaupunginvaltuusto on kummassakin uuden organisaation mallissa nykyisen kokoinen ja valtuutettuja 59. Myös kaupunginhallituksessa olisi nykyiset 11 jäsentä.

Uusi hallintomalli toisi Joensuuhun uusina viranhaltijoina hallintopalveluista vastaavan kansliapäällikön, elinvoimajohtajan, hyvinvointijohtajan ja kaupunkiympäristöjohtajan.

Luottamushenkilöiden määrä on uudessa Joensuussa lähes nykyinen. Erotus nykyiseen on laskutavasta riippuen puolenkymmentä vähemmän.

Aiheesta laajemmin Karjalaisessa maanantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi