Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

Poliisilla uutta tietoa kuorma-autoon kuolleen liikkeistä: Oli matkalla Laulurinteeltä kotiinsa

  • Jani Leinonen

Poliisi on jatkanut sunnuntaina aamuyöllä Joensuussa tapahtuneen kuorma-auton palon tutkintaa. Palaneesta rekasta Vehkalahdelta löytyi 17-vuotiaan mieshenkilön ruumis.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa kuolemansyyn tutkintana ja palonsyyn tutkintana, joten rikosta ei epäillä.

Tutkinnassa on selvinnyt, että myöhemmin menehtynyt 17-vuotias oli monien muiden nuorten tapaan viettämässä lauantai-iltaa Joensuun laululavalla. Mies lähti Laulurinteen alueelta kotiinsa Reijolan suuntaan yöllä yhden jälkeen.

17-vuotias erkaantui kaveristaan Ylisoutajan sillan ylityksen jälkeen Penttilässä. Sen jälkeen hän lähti ajamaan polkupyörällä Ylisoutajan sillalta Peltolan ammattikoulun suuntaan.

Mies oli liikkeellä uudella Helkama Jopo -merkkisellä polkupyörällä, joka on väriltään musta ja ruskea. Pyörä on uusi, ja sen runkoa on kuvattu kaarevaksi eli pyörä on Jopo cruiser -mallia. Pyörä on malliltaan harvinainen.

Miehellä oli yllään musta-harmaat farkut, musta Adidas-merkkinen huppari, jossa edessä iso keltainen Adidas logo. Lisäksi miehellä oli jalassaan valkeanharmaat Adidas-merkkiset tennarit, joissa oli lisäksi sinistä väriä.

Ylisoutajan sillalta on noin 1,5 kilometrin matka kuorma-auton palopaikalle Vehkalahden S-marketin viereen. 17-vuotias oli puhelinyhteydessä kavereihinsa vielä noin kello 1.30. Hälytys tulipalosta tuli kello 3.12.

Poliisi pyytää edelleen kaikkia mahdollisia havaintoja tapaukseen liittyen. Erityisesti pyydetään havaintoja Penttilän-Vehkalahden alueelta sekä havaintoja miehen pyörästä, joka on edelleen kateissa.

Havainnot voi ilmoittaa suoraan asiaa hoitavalle tutkijalle Simo Hämäläiselle numeroon 029 545 6461.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi