Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Irakilaiset osoittivat mieltään torilla – myös Soldiers of Odin paikalla

  • Karjalainen

Irakilaiset turvapaikanhakijat osoittivat maanantaina mieltään Joensuun torilla. Paikalla oli noin 60 Kontiolahden vastaanottokeskusesta saapunutta mielenosoittajaa. He vaativat muutosta Maahanmuuttoviraston uusiin turvapaikkalinjauksiin.


Maahanmuuttovirasto on päivittänyt turvallisuustilannetta siten, että Irakia, Somaliaa ja Afganistania pidetään nyt turvapaikanhakijoiden palautuksille turvallisina maina.

– Toivoisimme, että Irak olisi turvallinen, mutta se ei ole. Tilanne siellä on nyt huonompi, sanoi tilaisuudessa puhunut Mustafa Kamil.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Useita kielteisiä turvapaikkapäätöksiä on tullut viime viikkoina myös Kontiolahden vastaanottokeskukseen.

Rauhallisesti käynnistynyt mielenilmaus alkoi hieman ennen kello neljää iltapäivällä, ja sen on tarkoitus päättyä kuuden aikaan. Mielenosoittajilla oli mukanaan itse tehtyjä banderolleja ja valokuvia Irakista.

Tapahtumaa oli tukemassa useita paikallisia kansalaisjärjestöjen ja yhdistysten edustajia.

Tapahtuma oli osa maailman pakolaispäivää. Vastaavia pakolaisten organisoimia mielenilmauksia on tarkoitus järjestää samanaikaisesti myös muilla paikkakunnilla.

Torilla tapahtumaa seurasi muutamia kymmeniä satunnaisia ohikulkijoita. Joukossa oli alle kymmenen hengen Soldiers of Odin -tunnuksilla esiintynyt ryhmä.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi