Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Kotimaa

26 miljoonan euron kauppa kariutui – valtuusto hylkäsi Outokummun Energian myynnin

  • Karjalainen

Outokummun kaupunginvaltuusto hylkäsi maanantai-illan kokouksessaan esisopimuksen Outokummun Energian osakekaupasta. Päätös syntyi äänin 15–12.

Äänestyksessä keskustan, SDP:n ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät hajosivat. Perussuomalaiset sen sijaan äänestivät yhtenäisesti esityksen hylkäämisen puolesta.

Kokousta oli valtuustosalin lehtereillä seuraamassa kymmeniä kaupunkilaisia. Tuloksen ratkeamisen jälkeen salissa ollut yleisö puhkesi taputuksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtuusto kävi asiasta pitkän keskustelun. Puheissa vedottiin niin kaupan hyväksymisen kuin sen hylkäämisenkin puolesta. Oman yhtiön myyntiä pidettiin tunnepitoisena asiana, ja sitä verrattiin niin isoisän kaappikelloon kuin oman auton myymiseenkin.

Outokummun Energia oli tarkoitus jakaa kolmeen osaan ja myydä kaksi uusista yhtiöistä noin 25,5 miljoonan euron kauppahinnalla. Osakekaupasta oli tehty esisopimus Vapon, Kuoreveden Sähkön ja Köyliö-Säkylän Sähkön muodostaman konsortion kanssa.

Kolmannen uusista yhtiöistä, Outokumpu Invest Oy:n, oli tarkoitus jäädä kaupungin omistukseen. Outokummun kaupunginhallitus päätti kesäkuun alussa esittää kaupunginvaltuustolle esisopimuksen hyväksymistä.

Lisää lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi