Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Suurin joukko suomalaisista suhtautuu turvapaikanhakijoihin neutraalisti

Turvapaikanhakijoihin kriittisesti ja myönteisesti suhtautuvat tuntuvat molemmat pitävän omaa näkemystään enemmistön mielipiteenä. RAY:n asiakaslehti Raymondin teettämästä tutkimuksesta selviää, ettei kumpikaan puoli ole oikeassa.

Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn mukaan 38 prosenttia suomalaisista ei koe kuuluvansa turvapaikanhakijoihin liittyvässä keskustelussa kummallekaan puolelle. Puolueettomat ovat selvästi suurin ryhmä. Kriittiset ja myönteiset ryhmät sen sijaan jakaantuvat tarkalleen tasan: molempiin kuuluu 27 prosenttia suomalaisista.

– Mielipiteiden päädyt ovat hallinneet julkista keskustelua, jolloin keskellä olevan enemmistön näkemykset ovat jääneet pimentoon. Puolueettoman ja analyyttisen julkisen keskustelun puute näkyy tutkimuksessa siten, että yli kolmannes suomalaisista kokee jäävänsä vaille riittävää tietoa turvapaikanhakijoista, Raymond-lehden vastaava päätoimittaja Ari Räsänen toteaa.

Naiset ovat turvapaikanhakijoiden suhteen miehiä selvästi myönteisempiä: 33 prosenttia suomalaisnaisista kokee kuuluvansa myönteisesti ajattelevien puolelle, kun miehistä vastaava luku on 21 prosenttia. Ikäryhmistä kriittisimmin turvapaikanhakijoihin suhtautuvat 50–64-vuotiaat ja myönteisimmin 25–34-vuotiaat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi