Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Kotimaa

Kiihtelysvaaran rantauimakouluihin kävi kova tunku

  • Heini Makkonen
Perttu Varis pulikoi Enon Louhiojalla uimakoulussa. Perttu Varis pulikoi Enon Louhiojalla uimakoulussa.

Joensuun kaupunki järjestää tänä kesänä rantauimakouluja Enossa ja Kiihtelysvaarassa. Näistä jälkimmäiseen oli kova tunku.

–  Kiihtelysvaaran ryhmiin on tullut paljon kyselyjä ennakkoilmoittautumisen jälkeen. Alkeisryhmä on ainakin aivan täynnä, jatkoryhmään saattaa vielä mahtua, kertoo terveyssuunnittelija Heini Lehikoinen Joensuun kaupungilta.

Enon Louhiojan uimarannan kouluihin, alkeisryhmään ja varhaistaitoryhmään, jäi vapaita paikkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rantauimakoulujen suosio on Heini Lehikoisen mukaan lisääntynyt vuosien saatossa. Silti Joensuun kaupungin uimahalleissa järjestettäviin uimakouluihin jäi vähemmän vapaita paikkoja.

Sisäuimakoulut järjestetään Rantakylän ja Vesikon uimahalleissa, kun taas rantauimakoulut keskittyvät maaseutualueelle.

–  Uimahalli on monelle joensuulaiselle lähin paikka, ja maaseudulla taas ei ole uimahalleja, joita käyttää. Moni rantauimakoulujen osallistuja asuu lähiseudulla, joten vanhempien ei tarvitse kuljettaa lapsia kaupunkiin uimakouluun, Lehikoinen perustelee.

Niittylahtelainen Kasper Varis toi Enon Louhiojan uimakouluun 7-vuotiaat kaksospoikansa Artun ja Pertun sekä 5-vuotiaan tyttärensä Vilman.

–  Sisäuimakoulussa tytär olisi joutunut eri ikäryhmään. Ja onhan täällä mukavampi käydä. Lämminkin on, Varis totesi rannalta opetusta seuratessaan.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta