Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Pääkirjoitus

Kaakossa uusia mahdollisuuksia

  • Karjalainen
Karjalan tasavallan päämies Aleksandr Hudilainen teki ensimmäisen vierailunsa presidenttinä maanantaina Parikkalaan. Vierailussa oli monenlaista symboliikkaa. Hudilainen tuli ensimmäiseksi käymään sukunsa lähtösijoilla, joilta suvun ensimmäinen edustaja lähti Pietarin seudulle noin 400 vuotta sitten. Nykypäivää oli kuitenkin tarkoitus vauhdittaa Parikkalan-Syväoron rajanylityspaikan avaamisella henkilöliikenteelle.

Hudilainen näyttää ottaneen vakavasti virkaan astuessaan antamansa lupauksen Karjalan tasavallan ja Suomen välisten suhteiden kehittämisestä. Yksi etappi tulee olemaan vielä yksi rajanylityspaikka Suomen kaakkoisrajalle.

Valtioiden välinen sopimus rajan-ylityspaikasta puuttuu, mutta siitä huolimatta niin Suomi kuin Venäjäkin valmistautuvat asiaan rajanylitysliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria kehittämällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rajan yli tapahtuvalle matkailulle ja liiketoiminnalle se tulisi avaamaan etenkin Lahdenpohjan suuntaan uusia mahdollisuuksia. Matka Etelä-Suomesta Laatokalle lyhenisi oleellisesti.

Pohjois-Karjalakaan ei jäisi paitsi. Rengasliikenne Niiralan kautta ja suoraan Pietarista tuleva liikenne avaisivat aivan uusia mahdollisuuksia matkailun kehittämiseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi