Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Kotimaa

Avioeronkin voi hakea jo sähköpostilla - allekirjoitus menettää merkityksensä

  • Karjalainen
Vuokrasopimuksen tekeminen on harvoja tilanteita, kun allekirjoitusta vielä tarvitaan Vuokrasopimuksen tekeminen on harvoja tilanteita, kun allekirjoitusta vielä tarvitaan
Kun omaa nimikirjoitusta vielä joskus hiottiin ja harjoiteltiin, nyt sen merkitys on typistynyt nopeaksi sutaisuksi kuitin alareunaan.

Erilaiset näppäimistöt ovat vieneet arjessa kynän ja paperin tehtävän samalla kun suomalainen yhteiskunta on siirtynyt sähköiseen asiointiin. Niin Postin, Verohallinnon, Kelan kuin poliisinkin kanssa voi asioida verkossa varmentamalla henkilöllisyytensä sähköisesti.

Jopa oikeusaste on hankkiutumassa eroon paperisodasta, sillä oikeusministeriö on asettanut aineistopankkihankkeen sähköistääkseen kaikki syyttäjänviraston ja tuomioistuinten toiminnot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeudessa asiointi tapahtuu jo nyt pitkälti verkossa. Esimerkiksi avioeroa voi hakea pelkällä sähköpostilla, eikä se välttämättä vaadi edes henkilöllisyyden varmentamista. Jos asiakirjassa ei ole puutteita, eikä sen perusteella ole syytä epäillä lähettäjän henkilöllisyyttä, se voidaan käsitellä allekirjoittamattomana.

Sähköisen allekirjoituksen tai digitaalisen allekirjoituksen voi tehdä verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortin kansalaisvarmenteella. Sähköinen allekirjoitus on juridisesti yhtä sitova kuin perinteinen, käsin tehty allekirjoitus.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi