Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Kotimaa

Joensuun sai nimikkococktailinsa - maistuu paikalliselta luonnolta

  • Karjalainen
  • Jarno Artika
Anni Sutinen vei voiton Aigu-cocktailillaan. Anni Sutinen vei voiton Aigu-cocktailillaan.

Joensuun kaupunki sai sunnuntaina nimikkodrinkkinsä. Kyseessä oli Joensuun baarikillan ja Hermannin viinitilan yhteistyössä järjestämä kilpailu, joka oli avoin kaikille Joensuun ravintoloissa työskenteleville ravintolatyöntekijöille.

Nimikkococktail-kilpailuja on aiemmin järjestetty Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Joensuussa kilpailu käytiin ensimmäistä kertaa. Kilpailu järjestettiin Joensuun Teatteriravintolassa, jonka ravintolapäällikkö Pekka Koivula oli ideoimassa kilpailua.

Voittajaksi kuuden finalistin joukosta julistettiin Anni Sutinen, joka työskentelee ravintolapäällikkönä Marks Rock Clubilla. Sutisen tekemään Kaigu-nimiseen voittajadrinkkiin kuuluu Kiegu-mustaherukkalikööriä, Kalevala Small Batch Giniä, Kontiomehun karpalomehua ja kuusenkerkkäsiirappia. Koristeena on puolukoita ja rosmariinia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Drinkki maistuu Suomen luonnolta. Halusin siihen paikallisia makuja, voitostaan yllättynyt Sutinen kertoi.

Drinkin gini on peräisin Kiteeltä, likööri Ilomantsista, karpalomehu Kontiolahdelta ja myös kuusenkerkkäsiirappi pohjoiskarjalaiselta tekijältä.

–  Puolukat ovat joensuulaisesta metsästä, Sutinen lisäsi.

Sutinen, 24, vei voiton finalisteista nuorimpana osallistujana. Finalistit olivat Sutisen lisäksi Jenni Korpelainen ravintola Gloriasta, Juha-Pekka Varonen Jet Set Barista, Toni Mononen Teatteriravintolasta, Antti Räty Gloriasta ja Kim Holm Kerubista.

Kisan tuomaristossa oli ravintola-alan eri sektoreiden edustajia. Päätuomarina oli parikymmentä vuotta baarimestarina työskennellyt, kilpailuja kiertänyt Riku Hailio Interbrands Wines & Spirits Oy:sta Helsingistä.

Joensuun nimikkococktail tulee myyntiin useisiin ravintoloihin Joensuussa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa