Tiistai, 12.11.2019 
Virpi
Kotimaa

Itärajalla valistettiin tupakasta - moni on lopettanut tupakkalain vuoksi

  • Karjalainen
Laura Viljala on lopettanut tupakoinnin uuden tupakkalain vuoksi. Häntä jututtamassa toiminnanjohtaja Vesa Korpelainen. Laura Viljala on lopettanut tupakoinnin uuden tupakkalain vuoksi. Häntä jututtamassa toiminnanjohtaja Vesa Korpelainen.
Moni on tupakkalain kiristymisen vuoksi lopettanut tupakoinnin tai aikeissa lopettaa. Moni on myös vähentänyt. Tämä oli Niiralassa rajanylittäjille tehdyn kyselyn yksi päätelmistä.

Yksi esimerkillisistä lopettajista on 50 vuoden tupakointiuran tehnyt Niiralan tullin päällikkö Erkki Multamäki.

Savuton Pohjois-Karjala -työryhmä kysyi rajanylittäjiltä, onko heidän mielestään 24 tunnin tuonnin aikarajalla merkitystä nuorten tupakan saantiin. Enemmistö suomalaisista vastasi, että on. Sen sijaan venäläisten mielestä merkitystä ei juurikaan ole.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomessa on vähän ollut esillä se, että myös venäläisille tuli tuontirajoitukset. Heidän pitää nyt olla 72 tuntia eli kolme vuorokautta Suomessa, jos aikovat tuoda tänne savukkeita. Myös tämä vähentää laitonta myyntiä.

Parin tunnin aikana kohdalle sattui kaikenlaista "tupakkaväkeä".

– Yhdessä autossa oli kaksi naista ja he sanoivat olevansa niitä tupakoiden myyjiä. He olivat sen vuoksi menossa yöksi Värtsilään, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen toiminnanjohtaja Vesa Korpelainen kertoi.

Kohdalle sattui myös kaupan työntekijä, joka on todennut, että Suomessa kaupassa on aiempaa useammin nuoria tupakan ostajia.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa