Tiistai, 23.4.2019 
Jyrki, Jyri, Jori
Kotimaa

Norsunluukauppiaita paljastanut Team Rokka joutuu ehkä lopettamaan

  • Anni Kuittinen
Norsunluukoira Rokka poseeraa Tansanian koirapoliisin päällikön Egyne Emmanuelin (vas.) ja isäntänsä Toni Lahtisen välissä. Rokan seurassa myös koirakouluttajat Peeter, Omary ja Said. Norsunluukoira Rokka poseeraa Tansanian koirapoliisin päällikön Egyne Emmanuelin (vas.) ja isäntänsä Toni Lahtisen välissä. Rokan seurassa myös koirakouluttajat Peeter, Omary ja Said.

Tansaniassa norsunluukauppiaiden rikoksia paljastanut suomalainen Team Rokka joutuu miettimään toimintansa lopettamista.

 

Team Rokka kirjoittaa Facebook-sivullaan, että on selvinnyt, ettei tiimi tule todennäköisestä enää saamaan työlupia, jotka mahdollistaisivat operatiivisen toiminnan jatkamisen Tansaniassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- On melkoisen turhauttavaa huomata, kuinka korruptoituneet viranomaiset kykenevät vesittämään kaikkein pyyteettömämpiäkin projekteja. Toisaalta, pyyteettömät ja rehelliset projektit harvemmin kantavat maahan "löysää" rahaa. Sitä, josta korruptoituneet rakenteet pääsevät osallisiksi, Team Rokan toiminnanjohtaja Toni Lahtinen kirjoittaa.

Team Rokkaan kuuluu labradorinnoutaja Rokka, jackrusselinterrieri Kippari sekä kouluttajat Toni Lahtinen ja Maiju Hietanen.

Tiimi on rahoittanut toimintansa Tansaniassa omilla varoillaan. Heidän työnsä norsunluukauppiaiden kiinni saamiseksi on tunnustettu hyvin merkitykselliseksi ja tärkeäksi.

- Olemme toimintamme aikana onnistuneet vesittämään rikollisten toimia ja paljastamaan maassa vellovaa korruptiota. Toimintamme takia olemme luonnollisesti joutuneet useiden tahojen mustalle listalle. Tämän asiatilan valossa nyt ilmenneet ongelmat eivät tulleet täytenä yllätyksenä, Lahtinen kirjoittaa.

- Minulle on käynyt hyvin selväksi, että tällainen korruptoitunut toiminta on hiljaa hyväksytty maan tapa Tansaniassa.

 Lahtinen kuitenkin lupaa, ettei asia tule jäämään tähän. Team Rokan jatkosta hän ei kuitenkaan osaa sanoa. Vielä on kuitenkin tulossa ainakin raportti heidän toiminnastaan.

Lue koko päivitys alta.

 

a

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa