play

Rovion rajana vain mielikuvitus

Kuva: Lehtikuva

Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen

Vihaiset linnut ovat lentäneet mobiilipeleistä t-paitoihin, pehmoleluihin, koulutarvikkeisiin, lasten liukumäkiin ja ties minne. Särkänniemen Angry Birds -puistoa seuraa Vuokattiin rakennettava maailman suurin aktiviteettipuisto. Sitten on vuorossa Kiina ja muu maailma.

Asiantuntijoiden mukaan peliyhtiö Roviota ja sen kehittämää Angry Birds -brändiä on kohdannut uskomaton onni. Maailmanmenestykseen on nostanut myös laadukas, sukupolvet yhdistävä tuote ja menestyksestä toitottava markkinointi.

Hurjaa liikevaihtoa tekevän Rovion työntekijöiden määrä on noussut paristakymmenestä 400:aan, ja  lisää henkilöstöä on haussa yhtiön verkkosivuilla.

Rovion johtajan Peter Vesterbackan usko menestykseen on horjumaton. Hänen mukaansa vain mielikuvitus on rajana sille, mitä yhtiö voi peli- ja viihdebisneksessä tehdä.

Myös dosentti Vili Lehdonvirta ja brändiasiantuntija Lisa Sounio uskovat yhtiön voittokulkuun. Kuluttajat pysyvät Roviolle uskollisina, mikäli yhtiö muistaa päivittää tuotteitaan ja kehittää Angry Birdsien rinnalle uusia hahmoja.