Perjantai, 22.1.2021 
Visa
Kotimaa

Velkaneuvonta ruuhkautunut - vain joka kymmenes pääsee läpi puhelimella

  • Karjalainen
Projektikoordinaattori Hanna Pieviläinen ja kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuu-Säätiöstä korostavat, että raha-asioista on voitava puhua niin perheissä kuin laajemminkin. Projektikoordinaattori Hanna Pieviläinen ja kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuu-Säätiöstä korostavat, että raha-asioista on voitava puhua niin perheissä kuin laajemminkin.
Maksuhäiriöisiä kuluttajia on Suomessa yli 370  000, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Se näkyy muun muassa siinä, että Takuu-Säätiön nimetön Velkalinja on nyt ruuhkautuneempi kuin koskaan aiemmin.

Arkisin kello 10–14 päivystävälle linjalle noin joka kymmenes soittaja pääsee läpi. Linjan rinnalle Takuu-Säätiössä on kehitetty chat-kanavaa, vertaistukiryhmiä ja valistusta.

– Yhtenä olennaisena tekijänä ylivelkaantumisessa ovat ihmisten taloudenhallinnan puutteet, sanoo kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuu-Säätiöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rahatilanteensa voi selvittää yhdellä vilkaisulla säätiön ilmaisella työkalulla osoitteessa penno.fi

Rääkkylässä aikuissosiaalityötä tekevä ja kuntouttavaa työtoimintaa organisoiva Teija Timonen tietää, että monelle nuorelle kyvyttömyys hoitaa raha-asioita on jo vanhemmilta periytynyt malli. Hänen asiakkaistaan peräti 95 prosentilla luottotiedot ovat menneet.

Timonen osallistui noin sadan muun sosiaalialan ammattilaisen kanssa tiistaina velka-aiheiseen koulutukseen, jonka järjestivät Takuu-Säätiö ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi