Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Kotimaa

Professori ihmettelee Kuntatyönantajien "niuhotusta" Juuan liikuntaideasta

  • Karjalainen

Työoikeuden professori Seppo Koskinen ihmettelee, miksi Kuntatyönantajat torjuu Juuan kunnan idean työpaikkaliikunnasta.

Juuka haluaisi käyttää kiky-sopimukseen perustuvan 30 minuutin viikkotyöajan pidennyksen hyvinvointia ja työtehoa tukevaan työpaikkaliikuntaan. Juuan laskujen mukaan kunta on niin pieni, ettei muu menettely toisi taloudellista säästöä.

Ajatuksesta on nyt innostuttu monessa muussakin kunnassa, ja uutiset huomannut Koskinen kertoo pitäneensä ideaa hyvänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuntatyönantajat tiedotti kielteisestä suhtautumisestaan liikuntaideaan maanantaina kaikille Suomen kunnille.

Sen mukaan liikunnan harrastamista ei voida pitää työaikana. Kuntatyönantajien mukaan työaika tulee käyttää vain työsopimuksen ja viranhoitomääräyksen mukaisiin tehtäviin, mitä liikunta ei ole. Lisäksi Kuntatyönantajat katsoo, ettei työnantajan tapaturmavakuutus kata liikunnassa sattuneita havereita.

–  Onhan kaikenlaisia taukojumppia ollut jo pitkään työelämässä, eikä kukaan ole alkanut tuolla tavalla niuhottamaan, kommentoi Seppo Koskinen.

Professori Koskinen suosittelee, että työpaikkaliikunta toteutetaan ohjatusti työajalla ja työpaikalla. Jos toimitaan näin, mitään ongelmaa ei hänen mukaansa ole.

Turun yliopistossa työskentelevä Koskinen kertoo, että hänen työpaikallaan työntekijät vetävät ohjattua liikuntaa 15 minuuttia aina silloin tällöin, mikä on "tietenkin työaikaa".

Oletko kokenut, että työpaikan liikuntatuokiot edistäisivät työkykyä?

–  Ilman muuta. Harmittaa vain, että on niin kiire, etten aina ehdi, Koskinen sanoo.

 

Lue lisää aiheesta: Kuntatyönantajat tyrmäävät Juuan hehkutetun idean kikystä - "Liikunnan harrastaminen ei ole työajaksi luettavaa aikaa"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi