Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Kotimaa

Geokätköilijän polvi sijoiltaan pimeässä ja synkässä metsässä

  • Karjalainen
Nuoren lappeenrantalaispariskunnan geokätköily oli päättyä vakavasti Katajapuron laavun lähellä Haapajoen varressa Ilomantsissa sunnuntaina iltapäivällä ennen kello neljää.

Mies kaatui pariskunnan ollessa samoilemassa hankalakulkuisessa metsämaastossa 1 - 1,5 kilometrin päässä Haapajoen ylittävältä Hattuvaarantien sillalta.

Kaatumisen seurauksena miehen polvi vääntyi sijoiltaan. Pariskunta soitti kännykällä apua, joka lähtikin heti kohti onnettomuuspaikkaa, mutta jonne pääseminen vei aikaa kaksi tuntia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle loukkaantunut mies oli sen mukaan erittäin kipeä.

Mies kuljetettiin moottorikelkan reellä tiellä odottavaan ambulanssiin, mutta tämäkin vei runsaasti aikaa pimeyden myös hankaloittaessa pelastustoimia. Lopulta mies pääsi lähtemään ambulanssin kyydissä kohti Joensuun keskussairaalaa. Tässä vaiheessa onnettomuudesta oli ehtinyt kulua jo nelisen tuntia.

Pelastuslaitos kiittää pariskuntaa neuvokkaasta toimimisesta. Kun tulenteko onnettomuuspaikalla ei onnistunut puiden märkyyden vuoksi, osasivat mies ja nainen suojata itsensä hypotermialta kaikilla mahdollisilla mukana olleilla retkitarvikkeilla.

- Erittäin vaativa tilanne niin osallisille kuin meillekin. Hypotermian vaara oli ilmeinen, vaikka lämpötila oli lähellä nollaa, pelastuslaitokselta kerrottiin

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi