Maanantai, 20.11.2017 
Jalmari, Jari
Kotimaa

Oletko saanut viime päivinä oudon soiton ulkomailta? - ilmoita poliisille

  • Anni Kuittinen

Lukuisat suomalaiset ovat saaneet viime päivinä soiton oudosta brittiläisestä numerosta. Puhelut ovat tulleet +44 -alkuisesta puhelinnumerosta, joka on Iso-Britannian suuntanumero.

Myös Karjalaisen toimituksen kaksi työntekijää on saanut soiton. Soittajat kertoivat olevansa Financial Timesista ja Wall Street Journalista.

Soittaja kysyi esimerkiksi tulotasoa, onko vastaajalla asuntolainaa, ja minkälaisena hän näkee tulevaisuuden talousnäkymät. Soittaja ei kuitenkaan udellut esimerkiksi pankkitilinumeroa.

Soittaja puhui molemmilla kerroilla huonoa englantia vahvalla intialaisella aksentilla. Puhelun taustalla kuului paljon taustahälyä.

Numeroa +442077021777 on viikon aikana haettu kukasoitti.fi -palvelusta tuhansia kertoja, ja samasta numerosta on paljon mainintoja myös ulkomaisilla sivustoilla, kertoo Iltalehti.

Kukasoitti.fi -sivuston mukaan useissa tapauksissa soittaja on pyytänyt puhelun aluksi miestä puhelimeen.

Itä-Suomen poliisi on Ilta-Sanomien mukana saanut ilmoituksen kahdesta tällaisesta puhelusta. Poliisi ei tiedä, onko kyse ollut maksullisista palvelunmeroista, joihin takaisin soittaminen tulee kalliiksi.

Poliisi ohjeistaa ilmoittamaan soitoista poliisille, vaikka rikosta ei olisi tapahtunutkaan. Näin poliisi pysyy ajan tasalla.