Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Kotimaa

Kansanedustaja kysyy: Onko Oikeutta eläimille -yhdistys rikollisjärjestö?

  • Karjalainen

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kuvassa) haluaa viranomaisten selvittävän Oikeutta eläimille -järjestön jäsenen lausuntoja. Kärnän mielestä vaatimus metsästyksen häirinnän hyväksymisestä on pöyristyttävä ja haiskahtaa rikolliselta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että valmistelemme Suomessa parhaillaan uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamista. Samassa yhteydessä olisi paikallaan tarkastella myös esimerkiksi Oikeutta eläimille -järjestön jäsenen lausumia sekä pohtia, onko yhdistys toimintamalliensa nojalla mahdollisesti rikollisjärjestö, Mikko Kärnä kirjoittaa medialle toimittamassaan kannanotossa.

Kärnä viittaa haastatteluun, jossa järjestön jäsen esitti, että esimerkiksi metsästyksen häirinnän tulisi olisi hyväksyttävää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–Järjestö ei suoraan myönnä osallisuuttaan, mutta viime viikolla aktivistit häiritsivät luvallista susijahtia Rengossa. Tällainen toiminta on rikollista.

– Vakavampaakin on tapahtunut. Esimerkiksi viime kesänä Vantaalla tuhopoltettiin useita busseja turkistarhauksen vastustamisen nimissä. Useita ihmishenkiä oli vaarassa. Viranomaisten olisi syytä selvittää, voidaanko tällä tavoin toimivat järjestöt lakkauttaa kokonaan, Kärnä pohtii.

Kansanedustaja Mikko Kärnä on intohimoinen metsästäjä, kalastaja sekä erämies. Hän toimii eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnassa varajäsenenä ja on eduskunnan eräkerhon jäsen.

Lue lisää: Oikeutta eläimille: Kärnän väitteet hyvin loukkaavia

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa