Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Kotimaa

Ultra Bra tekee paluun! – Keikat Ilosaarirockissa, Ruisrockissa ja Provinssissa

  • Olli Sorjonen
Ultra Bra esiintyi Ilosaarirockissa vuonna 2001. Yhtye tekee comebackin tänä kesänä. Ultra Bra esiintyi Ilosaarirockissa vuonna 2001. Yhtye tekee comebackin tänä kesänä.

Ultra Bra tekee comebackin ja soittaa ensi kesänä kolme festivaalikeikkaa. Keikat ovat Ilosaarirockissa, Provinssissa ja Ruisrockissa. Ilosaarirockissa yhtye soittaa sunnuntaina 16. heinäkuuta.

Vuonna 2001 lopettanut yhtye on soittanut lopettamisensa jälkeen vain yhden varsinaisen keikan. Yhtye soitti Pekka Haaviston presidentinkampanjan tukikonsertissa vuonna 2012.

Yhtye on monelle nelikymppiselle sukupolvikokemus. Opiskeluajat ja nuoruuden festarit menivät hoilatessa yhtyeen tarttuvia popkappaleita.

Neljä studioalbumia julkaisseen Ultra Bran tunnetuin kappale lienee Sinä lähdit pois, mutta hittikavalkaadi on huomattavasti tätä laajempi.

Ultra Bran ura alkoi Houkutusten kiihottava maku -ep:llä vuonna 1995.

Yhtyeen omaperäisessä ilmaisussa yhdistyvät Kerkko Koskisen taitava sävelkynä, Joel Melasniemen popsensibiliteetti, agitpropin kaiut ja Anni Sinnemäen yksityisestä yleiseen laajentuvat ja ajankuvaa maalaavat sanoitukset.

Provinssirock järjestetään Seinäjoella 29.6.-1.7. ja Ruisrock Turussa 7.-9.7. Ilosaarirock on siis järjestyksessä viimeisenä.

Lue Ultra Bran haastattelu torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi