Sunnuntai, 20.8.2017 
Sami, Samuli, Samu
Kotimaa

Kolme nuorta ryösti ja pahoinpiteli miehen Helsingissä – lähtivät seuraamaan pankkiautomaatilta

  • Karjalainen

Poliisi sai torstaina puoli kuuden aikaan aamulla hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan nelikymppinen mies oli pahoinpidelty ja häneltä oli viety reppu Helsingin Metsälässä.

Uhri kertoi paikan päällä poliisille, että hän oli ollut nostamassa rahaa automaatilta, kun hän huomasi kolmen miehen tuijottavan häntä. Rahat nostettuaan hän poistui automaatilta, mutta kolme miestä lähtivät seuraamaan häntä.

Mies kertoi kävelleensä jonkin matkaa, kun miehet olivat tulleet pyytämään häneltä tupakkaa. Kun hän oli vastannut, ettei hän polta, oli yksi miehistä pyytänyt häneltä puhelinta lainaan. Mies oli vastannut tähän kieltävästi, jonka jälkeen yksi miehistä oli uhannut häntä suusanallisesti vihjaten, että hänellä oli ase ja vaatinut itselleen uhrin lompakkoa.

Kun uhri vastasi tähänkin kieltävästi, potkaisi yksi miehistä häntä yllättäen selkään. Tämän jälkeen yksi miehistä löi vielä uhria kasvoihin, ja miehet poistuivat paikalta.

Uhri kertoi, etteivät ryöstäjät olleet saaneet saaliikseen mitään kovin arvokasta, sillä muun muassa miehen lompakko oli hänen taskussaan. Uhri kertoi miesten olevan 14-17-vuotiaita.

Poliisi tutkii tapausta ryöstönä.