Sunnuntai, 20.8.2017 
Sami, Samuli, Samu
Kotimaa

Mies tapettiin Ilomantsissa – kaksi otettu kiinni rikoksesta epäiltynä

  • Karjalainen

Mies joutui henkirikoksen uhriksi torstai-iltana Ilomantsissa. Poliisi ottanut rikoksesta epäiltynä kiinni kaksi miestä.

Poliisi sai ilmoituksen torstai-iltana kello 22.40 häiriötehtävästä Ilomantsin keskustassa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Poliisipartion mentyä paikalle poliisi tapasi asunnosta kolme miestä, joista yksi oli eloton.

Poliisipartio aloitti elvytyksen ja kutsui paikalle ambulanssin. Elvytys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja mies todettiin menehtyneeksi.

Tapahtumapaikkatutkinnassa kävi ilmi, että miehessä oli ulkoisia väkivallan merkkejä. Vainajalle suoritettiin oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus perjantaina iltapäivällä, ja saatujen löydösten perusteella tapahtumaa tutkitaan tappona.

Poliisi on ottanut rikoksesta epäiltynä kiinni asunnossa olleet kaksi miestä. Heidän mahdollisesta vangitsemisestaan tulee päättää viikonlopun aikana.

Esitutkinnan ollessa pahasti alkutekijöissään poliisi ei voi vielä kertoa tarkemmin tapahtumaolosuhteita kuten esimerkiksi tekotapaa, tekijöiden tai uhrin ikää tai kuka hälytti poliisit paikalle. Paikkatutkinta asunnossa on edelleen kesken, ja epäiltyjen kuulustelut ovat käynnissä.

– Epäillyt ovat poliisin vanhoja tuttuja, kertoo rikoskomisario Kimmo Wettestrand Itä-Suomen poliisista.