Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Kotimaa

Juuka tehostanut työllisyystyötään - työmarkkinatuen sakkomaksuissa säästöä 120 000 euroa

  • Karjalainen

Juuan kunta on säästänyt merkittävästi tehostamalla työllisyystyötään. Viime vuonna Juuka säästi työmarkkinatuen sakkomaksuissa noin 120 000 euroa vuoteen 2015 verrattuna, kertoo Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen blogissaan.

Tälle vuodelle kunta on asettanut vielä kovemmat tavoitteet. Alkuvuonna säästöä on tullut viime vuoteen verrattuna jo 20 000 euroa.

- Juuassa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon palkkatukea eri paikoissa, jotta oikeasta työstä saisi oikean palkan ja todellisisa siirtymiä avoimille tymarkkinoille tapahtuisi, Hirvonen kirjoittaa blogissaan.

Menetelminä ovat muun muassa työttömien kontaktointi, yhteistyön lisääminen eri viranomaisten kesken, etsivän nuorisotyö ja yritysyhteistyö.

Tänä vuonna Juuka tehostaa työllisyyden hoitoa erityisesti nuorten osalta. Juuka on mukana Ohjaamo-hankkeessa ja sen kautta pyritään tekemään Juuka-sovelluksia, joiden tavoitteena on nuorten parempi tavoitettavuus, vaihtoehtojen löytyminen, ns. yhden luukun politiikan onnistuminen ja järjestö-yhteistyön lisääminen. Samalla osana maakuntauudistusta Juuka on mukana kehittämässä parempia työllisyyspalveluja kunnan ja maakunnan kesken.

Kunnanjohtaja Markus Hirvosen blogiin pääset täältä.