Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Kotimaa

Vihreillä kuntavaaleissa erittäin kovat tavoitteet - "Tavoitteena hyvä lopputodistus puheenjohtajakaudelleni"

  • Karjalainen
  • Juha Inkinen
Rääkkyläläinen Elvi Ratilainen puhui Joensuun kävelykadulla vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön kanssa vammaisten itsemääräämisoikeudesta. Rääkkyläläinen Elvi Ratilainen puhui Joensuun kävelykadulla vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön kanssa vammaisten itsemääräämisoikeudesta.
Kesällä väistyvä vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö luotsaa puoluettaan viimeisen kerran vaaleihin.

- Tavoitteena on kuntavaaleista mahdollisimman hyvä lopputodistus puheenjohtajakaudelleni, Niinistö sanoi maanantaina Joensuussa, kun vihreiden vaalibussi parkkeerasi kolmeksi tunniksi kävelykadulle jatkaakseen siitä sitten Varkauteen.

Niinistön mukaan vihreät tavoittelee kunnanvaltuutettujen määrän huimaa nostoa valtakunnallisesti. Kun heitä nyt on 322, niin huhtikuun vaalien tavoitteena on peräti 500 valtuustopaikkaa puolueelle.

Joensuussa vihreillä on kuusi kaupunginvaltuutettua, ja tämä luku haluttaisiin nostaa yhdeksään nappaamalla yksi paikka kokoomukselta, keskustalta ja demareilta kultakin.

Vihreiden kannatus ennen vaaleja on usein ollut hyvä, mutta sitten vaaleissa on petytty. Tämä ei häiritse Niinistöä.

- Kannatuksemme on nyt parempi kuin koskaan, ja lisäksi parissa viime vaaleissa ennusteet osuivat aika hyvin kohdalleen.

Kuvassa rääkkyläläinen Elvi Ratilainen juttelemassa Niinistölle vammaisten itsemääräämisoikeudesta.