Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Maakunta

SRVA:sta neuvoteltiin taas: Lieksa harkitsee vielä huhtikuun ajan, mitä tekee

  • Karjalainen

Joensuussa pidettiin tänään sopimusneuvottelutilaisuus suurriista-virka-avusta Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Lieksan riistanhoitoyhdistyksen välillä. Kyseessä oli jo toinen aiheesta pidetty yhteinen neuvottelu.

Neuvotteluissa sovittiin, että Lieksan riistanhoitoyhdistys ilmoittaa poliisille tämän huhtikuun aikana, tekeekö se uuden SRVA-sopimuksen poliisilaitoksen kanssa, vai päättyykö se kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen.

Lieksan riistanhoitoyhdistys irtisanoi sopimuksen helmikuun alussa. Sopimuksella on kolmen kuukauden irtisanomisaika.

Poliisin mukaan tämän päivän neuvottelutilaisuus oli hyvähenkinen, keskusteleva ja rakentava. Tilaisuudessa haettiin yhteistä näkemystä muun muassa poliisin toimintakynnyksiin suurpetojen karkotuksissa ja poistamisissa sekä SRVA -toimijoiden roolia osallistua suurpetojen kanta-arvioiden tekemiseen.

Tilaisuuteen osallistuivat poliisin ja riistanhoitoyhdistyksen lisäksi Suomen riistakeskuksesta, Luonnonvarakeskuksesta, maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Metsästäjäliitosta.

Myös Ilomantsin ja Kuhmon riistanhoitoyhdistykset seurasivat Lieksan esimerkkiä ja irtisanoivat sopimuksen maaliskuussa.

Aiempia uutisia aiheesta: SRVA-boikotti leviää: Kuhmo ja Ilomantsi ottivat lopputilin

Lieksan Lehti: Nurmeksessakin harkitaan SRVA-sopimuksen irtisanomista

Tiilikainen: Tulkinta SRVA-tehtävistä on kiistaton

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa