Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Kotimaa

Meilahden kohuttu pyöräturma KKO:n suulliseen käsittelyyn

  • Antti Launonen / Uutissuomalainen
  • Sami Saarenpää
Polkupyöräilijän päälle tahallaan ajanut autoilija tuomittiin hovioikeudessa 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Polkupyöräilijän päälle tahallaan ajanut autoilija tuomittiin hovioikeudessa 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Autoilija ajoi tahallaan polkupyöräilijän päälle.

Korkein oikeus (KKO) järjestää suullisen käsittelyn niin sanotusta Meilahden polkupyöräturmasta. Suullinen käsittely pidetään ensi elokuun 29. päivä.

Polkupyöräilijän päälle Helsingin Meilahdessa kesällä 2015 törmännyt autoilija tuomittiin Helsingin hovioikeudessa kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

Käräjäoikeus oli tuominnut Pasi Ilmari Rouhiaisen 4,5 vuodeksi vankeuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pyöräilijä ja autoilija olivat matkalla samaan suuntaan Tukholmankatua kohti Mannerheimintien risteystä. Oikeuden mukaan autoilija kiilasi pyöräilijän eteen ja teki tahallaan äkkijarrutuksen. Kypärätön pyöräilijä lensi ohjaustangon yli pää edelle maahan. Mies kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Tapaus herätti runsaasti huomiota julkisuudessa.

KKO myönsi Rouhiaiselle ja jutun syyttäjälle osittaisen valitusluvan rangaistuksen määräämisestä. Suullisessa käsittelyissä on tarkoitus kuulla vastaajan ja syyttäjän lisäksi kahta todistajaa.

Asiaa ei ratkaista suullisen käsittelyn perusteella, vaan KKO:n kokoonpano jatkaa jutun kirjallista käsittelyä.

Suullinen käsittely on KKO:ssa suhteellisen harvinainen. Viime vuonna KKO järjesti 16 suullista käsittelyä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa