Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Kotimaa

Kansanedustaja Kari Kulmala eroaa perussuomalaisista - "Tällä hetkellä minulla ei ole poliittista kotia"

  • Petteri Ruotsalainen

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala eroaa perussuomalaisista. Hän kertoi asiasta Facebookissa tiistaina aamupäivällä, mutta poisti päivityksensä hieman myöhemmin.

- Olen päätttänyt erota Perussuomalaiset-puolueesta, koska se ei ole enää samanlainen kuin mihin olen alun perin liittynyt. Tällä hetkellä minulla ei siis ole poliittista kotia, Kulmala kirjoitti päivityksessään.

Toinen perussuomalaisten pohjoiskarjalainen kansanedustaja Pentti Oinonen ilmoitti maanantaina jättävänsä politiikan tämän eduskuntakauden jälkeen Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan vuoksi. Hänen mukaansa Halla-ahon perussuomalaiset tulee tekemään sellaista politiikkaa, jonka taakse hän ei voi asettua.
– Maata täytyy johtaa muutenkin kuin vain maahanmuuttopolitiikkaa tekemällä. Talous ei kohene ja työllisyys parane vain maahanmuutosta puhumalla, Oinonen totesi.

Oinonen perusteli maanantaina eroamistaan hyvin samansuuntaisiin perustein kuin Kulmala. Oinosen mukaan  puolue on nyt aivan erilainen kuin se, mihin hän on aikanaan liittynyt ja minkä puolesta hän on työtä tehnyt.

Vielä maanantaina Kari Kulmala puolestaan katsoi, ettei Halla-ahon valinta vaikuta hänen suunnitelmiinsa politiikassa.
– Sanotaan näin, että perussuomalainen kansa on puhunut eikä valitusoikeutta taida olla. Toivon, että annettaisiin työrauha työnsä aloittavalle puoluejohdolle, Kulmala muotoili tuolloin.

– Olenko ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa, se on vielä auki, kunnanvaltuustossa tuli jälleen jatkoa neljäksi vuodeksi. Jos työ eduskunnassa päättyy, onhan minulla vielä toki työni poliisina, Kulmala pohti maanantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa