Torstai, 21.6.2018 
Ahti, Ahto
Kotimaa

Kadonnut nunna on asunut luostarissa yli 50 vuotta ja tuntee alueen hyvin

  • Anna Dannenberg
Nunna Elisabet, eli Irmeli Vuolle kertoi tiistai-iltana lähtevänsä katsomaan tätä palanutta rakennusta. Häntä ei kuitenkaan kuulunut takaisin. Nunna Elisabet, eli Irmeli Vuolle kertoi tiistai-iltana lähtevänsä katsomaan tätä palanutta rakennusta. Häntä ei kuitenkaan kuulunut takaisin.

Lintulan luostarista tiistai-iltana kadonneen nunnan etsinnät jatkuvat edelleen Heinävedellä. Tutkintaa johtavan rikoskomisario Harri Pöystin mukaan on vielä toiveita, että kadonnut löytyisi elossa, mutta etsinnässä alkavat olla kriittiset ajat käsillä.

 Kadonnut 73-vuotias Irmeli Vuolle, luostarinimeltään nunna Elisabet, on Lintulan luostarin sisariston pitkäaikaisin jäsen. Hän on asunut Lintulassa yli 50 vuotta ja tuntee alueen hyvin. Hänellä ei tiettävästi ole mitään sairauksia.

 - Hän on perusterve, tuntee alueen hyvin ja on tottunut liikkumaan luonnossa. Jotain poikkeuksellista on pitänyt sattua, Pöysti toteaa.

- Aina välillä tauko, ja sitten taas jatketaan. Kaikki mahdolliset paikat ja alueet tutkitaan. Ainahan on toivoa niin pitkään kuin henkilö on kateissa, vanhempi konstaapeli Petri Vuorma tiivistää etsinnän kulkua.

Myös läheisen maatalon isäntä Leo Kinnarinen auttaa etsinnöissä minkä pystyy. Viimeiset havainnot Irmeli Vuolteesta ovat juuri Kinnarisen maatilan lähistöltä.

- Olen tuntenut hänet jo 50 vuotta, siitä lähtien kun hän tuli luostariin. Hyväkuntoinen hän on, aina jutellaan, kun hän tulee vastaan. Toivottavasti hän löytyisi, Kinnarinen summaa etsijöiden yhteisen toiveen.

Lisää luettavaa tilaajille: Luostarista kadonneen nunnan etsintä jatkuu - "Kaikki arsenaali on käytössä"