Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Rokkiviikonloppu sujunut jälleen rauhallisesti - "Paikalliset tampiot" työllistäneet poliisia

Ilosaarirock on työllistänyt Pohjois-Karjalan viranomaisia tänäkin vuonna perinteiseen tyyliinsä eli varsin vähän.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Kimmo Wetterstrand luonnehtii, että poliisia ovat työllistäneet lähinnä "paikalliset tampiot", jotka eivät ole halunneet tulla varsinaisen festivaalialueen aitojen sisäpuolelle. Näidenkin sankareiden teoista on kirjattu lähinnä pieniä omaisuusrikoksia, muutamia pahoinpitelyjä ja huumausaineen käyttörikoksia.

- Olen ollut mukana Ilosaarirockissa kahdella vuosituhannella, ja tämä on ollut rauhallisin Ilosaarirock, jota mie olen ollut tekemässä. Ehkä se johtuu osin tuuristakin, mutta tapahtuman asiakasgenre yhdistettynä tapahtumajärjestäjien, viranomaisten ja sidosryhmien pitkään yhteistyöhön on varmasti luonut Ilosaarirockiin toimivaa turvallisuuskulttuuria, Wetterstrand arvioi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ei saanut Ilosaarirockiin sunnuntai-iltaan mennessä yhtään tehtävää. Ensihoidolle kertyi samassa ajassa kaikkiaan viitisentoista tehtävää festivaalialueelle ja sen välittömään läheisyyteen.

- Perjantaina ja lauantain välinen yö oli normaalin viikonloppuyön kaltainen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä keskusta-alue on työllistänyt meitä eniten. Siellä on oltu kovassa humalassa ja menty nurin, kertoo ensihoidon kenttäjohtaja Antti Rossi.

Rossi uskoo, että Ilosaarirockin SPR:n piste on vähentänyt huomattavasti ensihoidon tehtäviä viikonloppuna. Myös poliisissa ollaan vakuuttuneita SPR:n myönteisestä vaikutuksesta viime päivien hälytyksiin.

Joensuun alueelta toimitettiin sunnuntai-iltaan mennessä putkaan nelisenkymmentä henkilöä, mutta määrä olisi luultavasti suurempi, ellei festivaalialueen selviämisteltta olisi huolehtinut useista potentiaalisista putka-asiakkaista.