Lauantai, 27.2.2021 
Torsti
Kotimaa

Valtuutettu: Päättäjien hyväksymä perhepoliittinen ohjelma ei tue Ilosaarirockin naku-uintia

  • Karjalainen

Monien mielestä Joensuun kesän paras viikko eli rokkiviikko on taas takana, Joensuun kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty (ps.) tuumaa keskiviikon Karjalaisen mielipideosastolla.

Hän kirjoittaa seuraavaa:

"Tapahtuman punaisena lankana kuulin monessa yhteydessä sanan vapaus. Mahtavaa!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Haloo Helsinki – yksi pääesiintyjistä – eräässä lauluistaankin lupasi, että ”aina on vapaus ja tämä hetki, ja ne jäävät aina jäljelle, vaikka kaiken muun menettäisi”.

Aloinkin pohtia, mitä vapaus voisi tarkoittaa Joensuun Ilosaarirockissa?

Merkitsikö vapaus osalle 27. tuhannesta juhlijasta tanssimista ja laulamista, kädet kohotettuina kohti taivasta, oman rokki-idolin kannustamana, kelloon katsomatta? Aika ajoin kovaäänisten ja korkeiden tulipatsaiden, rakettien ja savukoneiden tuottaman sakeiden pilviverhojen siivittämänä. Kruunasiko vapaudenkaipuun etsimisen lauantai- ja sunnuntaiöiden korkeatasoinen ilotulituksen katselu ja kesäyön yhdessäolo?

Lehdistön mukaan taas lähes tuhannelle juhlijoista vapaus merkitsi osallistumista massa-alastonuintiin, jolla voitettiin Joensuun kaupungille maailmanmestaruus.

Jätän onnittelut sikseen! Joensuun kaupungin päättäjien yhdessä hyväksymä perhepoliittinen ohjelma ei tue moista maailmanmestaruutta!

Vaikka aikaisemmilta vuosilta oma kokemus rokkiviikon sananvapaudesta edelleen on hyvässä muistissa, uskallan silti tuoda vielä kerran julki oman näkemykseni.

Mielestäni aitoon rokkivapauteen liittyy olennaisena osana rakkauden ja rajojen lisäksi myös järjestäjien vastuu lähimmäisestä ja väärien valintojen ennaltaehkäisystä.

Esimerkiksi jokaista nurmelle tai taloyhtiöiden ovisyvennyksiin nukkujaa tulee tapahtuman aikana heti auttaa. Ketään ei tulisi jättää yksin. Heitteillejättö on vakava rikos!

Yli kymmenen miljoonan rahallinen tuotto ei voi olla enää moraalisesti hyvä arvopohja, jos yhdenkin kohdalla vapauden hintana on häpeä omasta, usein liiallisesta, vapaasta alkoholijuomien nauttimisesta ja päihtymyksen tuottavista teoista; itsensä tai toisen vahingoittamisesta.

Itse sain joulukuussa 1990 vastaanottaa Jeesuksen elämäni johtajaksi. Unessa minulle vahvistui, että vain Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä. Ja vain totuus tekee lopulta vapaaksi, kuten Jeesus opetti eläessään maan päällä!

Taivaan Isän siunausta jokaiselle vapauden kaipuuta etsivälle, rokkiviikkoon osallistujalle!" Räty kirjoittaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi