Maanantai, 23.7.2018 
Olga, Oili
Kotimaa

NHL-varaus kommentoi kohuttua salakalastustaan: "Olin ajattelematon ja olen katunut tekoani"

  • Anni Kuittinen

Karjalainen uutisoi tällä viikolla, että Jokipoikien kasvatti jääkiekkoilija Petrus Palmu (kuvassa) on jäänyt useaan otteeseen kiinni salakalastuksesta Kuurnan voimalaitoksen luona.

Petrus Palmu kommentoi tapausta tiedotteessa, jonka välitti jääkiekkoilijan tämänhetkinen seura TPS.

- Sanomalehti Karjalaisen tällä viikolla esiin nostama juttu pitää paikkansa. Olen kalastanut vuosi sitten useita kertoja paikassa, jossa kalastus oli nimenomaisesti kielletty. Olin ajattelematon. En ollut kalastamassa järvitaimenta, mutta sellainen sieltä kävi vieheeseen. Päästin kuvaamisen jälkeen kalan takaisin jatkamaan eloaan. Silti, minun ei olisi pitänyt olla siellä kalastamassa. En pysty palaamaan ajassa taakse päin vaikka kuinka haluaisin. Olen katunut tekoani, maksanut sakot enkä enää ikinä tekisi mitään noin typerää, Palmu toteaa tiedotteessa.

NHL-varaus kumoaa kuitenkin väitteen, että hän olisi salakalastanut myös tänä vuonna. Hän kertoo kalastaneensa tänä kesänä vain luvallisella alueella.

- Toivon, että kohun myötä myös muut nuoret sisäistävät, miksi joissakin paikoissa kalastaminen on kielletty ja että nuo kiellot on tehty luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi, Palmu toteaa lopuksi.

Salakalastus kävi ilmi tällä viikolla, kun kalastuksenvalvoja Sami Kurenniemi kertoi Karjalaiselle tapauksesta. Samalla kerrottiin, että Palmu esitteli laittomalta alueelta kalastamaansa saalista Instagram-tilillään. Palmu kuitenkin poisti kuvan nopeasti, kun asia kävi ilmi.

Aiemmat uutiset aiheesta: NHL-varaus Petrus Palmu jäi kiinni salakalastuksesta - esitteli vonkaletta somessa

Jokipoikien puheenjohtaja tuomitsee salakalastuksen

Jasper Pääkkönen jääkiekkoilija Petrus Palmun salakalastamisesta: Urpo