Lauantai, 4.4.2020 
Ukko
Kotimaa

Turun iskun pääepäillystä oli annettu vihje poliisille

  • STT
Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä henkilöstä, kertoo suojelupoliisi (supo) tiedotteessa. Supon mukaan vihje tuli Lounais-Suomen poliisille, joka toimitti tiedon suojelupoliisin käyttöön. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta. Vihjeeseen ei liittynyt tietoa isku-uhasta.

Supo kertoo, että vastaavia vihjeitä on viranomaisille tullut parin viime vuoden kuluessa yli tuhat.

–  Kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan, mutta niiden läpikäynti edellyttää voimakasta priorisointia. Etusijalla ovat vihjeet, joihin liittyy tietoa konkreettisesta uhasta, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turun teosta epäilty ei ole ollut suojelupoliisin terrorismintorjunnan kohdehenkilö. Suojelupoliisilla on noin 350 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä, jotka ovat toimintansa, yhteyksiensä tai radikalisoitumisensa takia suojelupoliisin erityisen tiedonhankinnan kohteita.

Kohdehenkilöiden määrä on noussut muutamassa vuodessa yli 80 prosenttia.

Ennen kuin suojelupoliisi tiedotti vihjeestä, siitä kertoi Yle.

Saksalaismedia: Pääepäi

Turun puukkoiskun pääepäilty on tullut Suomeen Saksan kautta, uutisoi Deutsche Welle. Uutiskanava viittaa ministeriön tietoihin, joiden mukaan mies tuli Saksaan vuodenvaihteessa 2015–2016. Uutiskanavan mukaan mies rekisteröitiin Saksaan siellä ollessaan, vaikka hän ei hakenut turvapaikkaa maassaoloaikanaan.

Mieheltä on otettu dna-näytteet ja biometriset tunnisteet henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Deutsche Wellen asiaa koskevasta tviitistä kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

---

Korjattu aiempaa uutista 21.8. klo 17.30: Deutsche Welleä kutsuttiin jutussa virheellisesti lehdeksi. Kyseessä on uutiskanava.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa