Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

Kiinteistöliitto muistuttaa: Ei aseita taloyhtiöiden häkkivarastoihin

  • Karjalainen
  • Jouni Turunen

Kaupunkien taloyhtiöissä asuvien metsästäjien on mietittävä huolella sopiva säilytyspaikka aseelleen, muistuttaa Kiinteistöliitto.

Ampuma-aselain perusteella ampuma-asetta tulee säilyttää lukitussa paikassa tai muuten lukittuna. Asetta voi säilyttää myös aseen osat erillään. Ampuma-asetta ja aseen osia ei näinkään säilytettynä saa pitää paikassa, josta ase tai sen osat ovat helposti anastettavissa. Jos aseita on viisi tai enemmän, niitä tulee ampuma-aselain mukaan säilyttää lukitussa turvakaapissa.

– Jos taloyhtiön asukas haluaa säilyttää vaikkapa haulikkoaan asuinhuoneistossa, tulee asetta säilyttää esimerkiksi lukollisessa vaatekaapissa. Aseita ei saa säilyttää esimerkiksi taloyhtiön varastokopeissa, vaan ainoastaan asunnossa, Pynnönen muistuttaa liiton tiedotteessa.

Jos taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä saa tietoonsa, että aseita säilytetään taloyhtiössä vastoin ampuma-aselain säännöksiä, heidän kannattaa kehottaa asukasta siirtämään aseensa välittömästi lain mukaiseen säilytyspaikkaan. Jos näin ei tapahdu, taloyhtiön johdon on syytä ottaa yhteyttä poliisiin.

– Ampuma-aselain mukaan ampuma-aseen väärään säilytykseen syyllistynyt on tuomittava ampuma-aserikkomuksesta sakkoon. Lisäksi ase voidaan takavarikoida, tuomita valtiolle menetetyksi ja jopa hävittää välittömästi poliisin toimesta, Pynnönen sanoo.