Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

Kansanedustaja ehdottaa: karhunmetsästyksen aloituspäivä koululaisille vapaapäiväksi

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että 20.8. säädettäisiin lomapäiväksi kouluista. Kyseessä on sorsan- ja karhunmetsästyksen ensimmäinen päivä.

- Nykyään monet innokkaat nuoret erämiehet ja -naiset joutuvat hinkuttamaan koulunpenkkiä samalla, kun heidän vanhempansa pääsevät kirmaamaan sorsien ja karhujen perään kauden avauspäivänä. Olisi mitä parhainta suomalaisen eränkäyntikulttuurin tukemista, mikäli säätäisimme metsästyskauden avauksen lomapäiväksi kouluista, eräaktivisti Kärnä perustelee.

Kansanedustaja muistuttaa, että Suomessa on yli 300 000 metsästäjää.

- Metsästyskauden avauksen säätäminen koulujen lomapäiväksi tukisi eräharrastuksen ylisukupolvisuutta ja mahdollistaisi perinteiden siirtämisen nuoremmalle sukupolvelle. Samalla se vahvistaisi nuorten luontosuhdetta ja lisäisi kunnioitusta tärkeintä kansallisomaisuuttamme, eli luontoa, kohtaan. Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää nyt muutenkin ministeri Mika Lintilän johdolla koulujen kesälomien siirtoa 1-2 viikkoa myöhemmäksi. Tässä samassa yhteydessä voitaisiin Suomi100 -hengessä säätää metsästyskauden avaus lomapäiväksi. Tulen laatimaan asiasta myös toimenpidealoitteen, Kärnä toteaa tiedotteessaan.