Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

365 eri vesistössä kesän aikana uinut Ulla Reijonen - "Luonto tuli tänä kesänä todella lähelle"

  • Ulla Korkatsu
Nurmeslainen Ulla Reijonen voitti Suomen Ladun haasteen pulahtaa mahdollisimman monessa järvessä. Nurmeslainen Ulla Reijonen voitti Suomen Ladun haasteen pulahtaa mahdollisimman monessa järvessä.

Suomen Latu järjesti kuluneena kesänä kilpailun, jonka tarkoituksena oli pulahtaa mahdollisimman moneen vesistöön Suomessa. Haaste kesti kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Eniten uinteja eli uskomattomat 365 uintikertaa sai kerättyä nurmeslainen Ulla Reijonen.

 - Aluksi mietin, että 90 kertaa olisi hyvä saavutus, mutta entisenä kilpaurheilijana nälkä kasvaa syödessä, Reijonen kertoo.

Reijosen eteläisin uimapaikka oli Mikkelissä, kavereiden kesämökin ympäristössä ja pohjoisin Kuusamossa kesälomareissulla.

- Olen löytänyt toinen toistaan hienompia uimapaikkoja, joita en tiennyt olevankaan. Lieksa, Valtimo, Kuhmo, Sotkamo, Rautavaara ja Nurmes on koluttu tarkkaan läpi. On luksusta asua näiden harrastusten kanssa Porokylässä, pyörällä pääsee äkkiä luonnon helmaan ja uimapaikoille.

Pulahduskisan hyvistä puolista Ulla Reijonen mainitsee sen, että luonto tuli todella lähelle tänä kesänä. Uusien upeiden uintipaikkojen etsiminen oli lähimatkailua parhaimmillaan.

- Monen lammen rannalla oli lakkasoita. Enkä ole ikinä ennen nähnyt niin paljon joutsenia, yhdelläkin pariskunnalla oli seitsemän poikasta. Nyt syksyllä joutsenet näkyvät tekevän lähtöä ja kokoontuvat yhteen syömään.

Kylmä kesä näkyi osallistujamäärässä, mutta haasteeseen kuitenkin herättiin mukaan lämpenevien uimavesien myötä. Yli 100 vesistössä ui kuusitoista henkilöä.

Koko juttua tilaajille: Nurmeslainen Ulla Reijonen ui tänä kesänä 365 eri vesistössä