Torstai, 20.9.2018 
Varpu, Vaula
Kotimaa

Mies terästi palkan perimistä puukolla Joensuussa - vaati työnantajaa pankkiautomaatille

  • Jorma Ylönen
Palkkasaatavan perimisessä käytettiin teräasetta Joensuussa viime vuoden joulukuussa. Palkkaansa perännyt mies vaati työnantajan edustajaa lähtemään kanssaan pankkiautomaatille, josta olisi pitänyt nostaa tarvittava rahasumma. Kun tämä ei suostunut, palkkaansa vaatinut mies otti puukon esille.

Työnantajan edustaja tarttui kahdella kädellä kiinni puukkomiehen käteen. Sen vuoksi teräase ei osunut uhkailun kohteena olleeseen mieheen. Välikohtaus päättyi, kun kolmas mies tuli väliin ja puukko putosi uhkailijan kädestä.

Vuonna 1966 syntynyt mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Mies valitti käräjätuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei nähnyt aihetta tuomion muuttamiseen. Miehen aikaisempi rikollisuus edellyttää ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista, hovioikeus toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hovioikeuden mukaan mies syyllistyi pahoinpitelyn yritykseen. Pahoinpitelyn yrityksessä on käytetty teräasetta ja teko on sen vaarallisuus huomioon ottaen myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, hovioikeus toteaa. Hovioikeus ja käräjäoikeus ovat yhtä mieltä siitä, että mies syyllistyi törkeän pahoinpitelyn yritykseen.

Tuomittu vaati hovioikeudessa, että syyte törkeän pahoinpitelyn yrityksestä hylätään. Toissijainen vaatimus oli lievempi rangaistus ja sen määrääminen ehdolliseksi. Mies myönsi syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen, joka hänen mielestään olisi sovitettavissa sakolla.