Torstai, 20.9.2018 
Varpu, Vaula
Kotimaa

Länsimetro kohtasi taas vastoinkäymisiä – sadevettä päässyt Matinkylän aseman sisätiloihin

  • STT
Länsimetron Matinkylän asemalle Espoossa on päässyt runsaasti sadevettä, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitos on pumpannut vettä aseman sisätiloista sekä sen ulkopuolelta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Mäkelä ei osaa arvioida pumpatun veden määrää tarkkaan, mutta kertoo esimerkiksi aseman ulkopuolelta pumpatun "useita kuutioita" vettä.

Sadevettä on päässyt myös aseman tekniikan tiloihin, mutta Mäkelän mukaan sähkölaitteet eivät näyttäisi vaurioituneen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tiloissa, joissa on tekniikkaa, voi pienikin vesi olla erittäin haitallista ja hankalaa. Luulen kuitenkin, ettei isompia vahinkoja päässyt syntymään, Mäkelä sanoo.

Länsimetron koeajoja on ollut määrä jatkaa ensi viikolla.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan sadeveden aiheuttamia mahdollisia vaikutuksia tutkitaan viikonloppuna, mutta näillä näkymin koeajoihin vaikuttavia vaurioita ei näytä tulleen.

–  En pysty aukottomasti vastaamaan, mutta tämän hetken arvion mukaan näyttäisi, ettei esimerkiksi ratatekniikkaan liittyen olisi tullut vaurioita. Esimerkiksi asetinlaite, ratasähköt ja tällaiset eivät näyttäisi vaurioituneen. Jos ensivaikutelma pitää paikkansa, voitaisiin koeajot ajaa kuten ne on suunniteltu.

Pumppausta täytyy jatkaa

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman puoli yhden jälkeen päivällä. Sadevesi oli saatu pumpattua aseman sisätiloista kello neljän jälkeen.

Mäkelän mukaan sadevesi pääsi valumaan aseman sisätiloihin viereisen työmaan kaivannossa olleiden läpivientien kautta. Pelastuslaitos on muun muassa tyhjentänyt kaivannon syvintä kohtaa, jottei vesi pääsisi enää valumaan aseman sisätiloihin.

Mäkelän mukaan työmaaurakoitsija hankkii lisää paikalle pumppuja, jotta sadevettä ei pääsisi valumaan kaivantoon ja sitä kautta asemalle.