Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kotimaa

Mies teippasi tyttöystävänsä nenän ja suun - oikeus tuomitsi elinkautisen

  • STT
Tyttöystävänsä nenän ja suun teipannut mies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen murhasta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa keskiviikkona.

Nyt 19-vuotias mies kiersi 17-vuotiaan tyttöystävänsä pään ympärille ilmastointiteippiä niin, ettei tämä pystynyt hengittämään. Jo tätä ennen mies teippasi tytön kädet yhteen niin, että tämän oli vaikeaa puolustautua.

Mies käytti tilanteessa myös muuta väkivaltaa. Hapenpuute johti vakavaan aivovaurioon, jonka vuoksi tyttö kuoli lopulta sairaalassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henkirikos tapahtui murhasta tuomitun Oskari Topias Sylven asunnossa helmikuussa Nokialla. Poliisin tietoon tapahtumat tulivat, kun partio sai naapurilta ilmoituksen asunnolta kantautuneesta metelistä ja itkusta.

Pahoinpiteli tyttöä jo aiemmin

Mies väitti partiolle, ettei asunnossa ole muita. Poliisit eivät uskoneet tätä, vaan lähtivät tarkistamaan huoneistoa. Epäilyksiä herättivät eteisessä olleet kengät, kassi ja hiuslisäke.

Tyttöystävä löytyi sängyn alle piilotettuna. Uhrin pään ympärille oli kiedottu tasaisesti ilmastointiteippiä, eikä hän hengittänyt. Partio aloitti tytön elvyttämisen ja ambulanssihenkilökunta jatkoi avun antamista. Elintoiminnot saatiin palautettua, mutta tyttö menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Mielentilatutkimuksen mukaan Sylve oli henkirikoksen aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa. Mies myönsi oikeudessa murhan sijasta tapon.

Sylven mukaan sekä hän että tyttöystävä olivat molemmat tekoyönä päihtyneitä ja heille oli syntynyt riitaa. Tyttö huusi tuomitun mukaan äänekkäästi, ja hän halusi saada teippaamisella huudon loppumaan. Sylve kertoi, että hänellä meni nopeasti tilanteessa hermot.

Mies ei pahoinpidellyt tyttöystäväänsä ensimmäistä kertaa. STT:n hankkimista tuomioista kävi ilmi, että tuomittu kuristi ja töni samaista tyttöä viime vuoden alussa. Mies myös löi toista tyttöä nyrkillä nenään. Hän sai teoista 50 päiväsakkoa, josta tuli maksettavaa 300 euroa. Miehellä on myös kontollaan muitakin tuomioita.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa