Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Kotimaa

Kuvat ja video: Ilmaiset ämpärit aiheuttivat ryysiksen Tokmannin eteen - Manu, 37, oli jonossa jo aamukolmelta

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
Ilmaiset ämpärit houkuttelivat runsaasti ihmisiä Metropolin edustalle jo ennen Tokmannin aukeamista. Ilmaiset ämpärit houkuttelivat runsaasti ihmisiä Metropolin edustalle jo ennen Tokmannin aukeamista.

Joensuun keskustaan avautuvan Tokmannin avajaispäivä houkutteli Metropolin eteen runsaasti jonottajia jo ennen avaamisaikaa.

Ensimmäinen jonottaja, 37-vuotias Manu Honkanen, saapui paikalle jo aamukolmen jälkeen. Uusi Tokmanni avattiin yhdeksältä.

- Sosiaalinen tilanne tämä lähinnä on. Itse ämpäri ja tuotteet ovat täysin sivuseikkoja. Yöllä ei tullut kylmä, kun oli lämmintä päällä, noin 15 vuotta Joensuussa asunut Honkanen kertoi kello 8.34.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraavat jonottajat tulivat Honkasen mukaan paikalle aamuneljän aikoihin. Enemmän ämpärijonoporukkaa ilmaantui kello kuuden jälkeen.

- Kai tässä hytisemme ja ihmettelemme kaikki samalla tavalla.

Honkanen kulutti aikaa aamuyöllä verkossa ja katselemalla kapakkareissuilta kotiin palaavia ihmisiä. Aamu oli melko vilkas, hän tuumaa.

Honkanen on nähty ennenkin ämpärijonoissa. Hän on jakanut avajaisämpäreitä kavereilleen.

- Teen hyvin vaihtelevasti töitä. Unirytmini on täysin sekaisin, joten tällainen sopii minulle hyvin, työkseen siivoava Honkanen sanoo.

Honkanen aikoo asioida uudessa Tokmannissa.

- Tokmanni työllistää aika lailla Pohjois-Karjalassa, joten sitä pitää tukea. Anttilalle kävi, kuten kävi. Tokihan on parempi, että tila on täynnä.

19-vuotiaat Tuomas Puumalainen, Ebenezer Ngogo ja Valtteri Määttä tulivat ihmettelemään touhua kello kahdeksan jälkeen. Joensuulaiskolmikon mukaan ämpäri oli tärkeämpi kuin sen sisältö.

Kuva ämpärin sisällöstä löytyy täältä. Käyttävätkö nuoret miehet yllätysämpäreiden siivoustarvikkeita itse?

- Kyllä äiti niitä pääsee enemmän käyttämään, kolmikko sanoo.

1631897

Tämäkin yllätysämpäri päätynee Manu Honkasen ystävälle.

Jonossa oli juuri ennen kello 9:ää ainakin 140-150 ihmistä. ”Rauhallisesti, rauhallisesti”, avajaisväkeä ohjeistettiin.  

Joensuun toinen Tokmanni avautui kauppakeskus Metropoliin entisen Anttilan tiloihin. Myymälä työllistää yhdeksän henkilöä.

Haastateltavien kommentteja täydennetty 26.10.2017 kello 10.35.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa