Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Väkivaltaa suhteissaan käyttäville naisille avattiin tukipalvelu

  • Anni Rodriguez

Tällä viikolla on avattu uusi verkkopalvelu, joka on tarkoitettu naisille, jotka itse käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa lähisuhteissaan.

Naisenväkivalta.fi -osoitteessa on muun muassa chat-palvelu sekä mahdollisuus videokeskusteluun ja vertaisryhmään. Palvelussa voi ottaa yhteyttä ammattilaisiin anonyymisti.

Kyseinen sivusto on aiheellaan ensimmäinen Suomessa.

- Tilastot osoittavat, että jopa puolet perheväkivallasta on naisten tekemää. Kuitenkin aiheesta tuntuu yhä olevan vaikea puhua yhteiskunnassamme ja jopa ammattilaistasolla asiaa liian usein ohitetaan. Mitä tavallisimmat perheenäidit kohtaavat tätä aihetta arjessaan ja tarvitsevat tukea. Haluamme tarjota niin helposti lähestyttävän palvelun kuin mahdollista, kuvaavat hankkeen suunnittelijat Maija Isosaari ja Freia Luminka.

Palvelun suojelijana toimii kirjailija ja terapeutti Anja Snellman.

Naisen tekemä väkivalta voi olla fyysistä tai henkistä ja kohdistua esimerkiksi lapseen, kumppaniin tai tekijään itseensä. Muun muassa aiheen tabuluonteisuuden ja leimautumisen pelon johdosta avun hakeminen omiin väkivaltaisiin tunteisiin voidaan kokea hankalaksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi