Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Kotimaa

Pojat häiriköineet eläinklinikkaa kuukausia Joensuussa - hoidettavat eläimet säikkyvät

  • Anni Kuittinen
  • Jarno Artika
Karsikossa sijaitseva eläinklinikka on joutunut pikkupoikien kiusanteon kohteeksi. Pojat ovat häiriköineet kesästä lähtien. Karsikossa sijaitseva eläinklinikka on joutunut pikkupoikien kiusanteon kohteeksi. Pojat ovat häiriköineet kesästä lähtien.
Joensuun Karsikossa sijaitseva eläinklinikka Tohtori Kontu on kärsinyt ilkivallasta kesästä lähtien.

Eläinlääkäri Martina Cittova-Kontu kertoo, että ilkivallan takana on kaksi alakouluikäistä poikaa.

- Kesällä pojat kiipeilivät rakennuksen katolla. Sen seurauksena katon tiiliä meni rikki. Katolle asennettiin sitten vaneriesteitä, ettei sinne pääse enää kiipeämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun poikien kiipeily estettiin, alkoivat muut häirintäkeinot. Tähän mennessä esimerkiksi eläinklinikan ikkunat on sotkettu ketsupilla ja pihalla olevaa roskista on potkittu pitkin pihaa.

Eniten Cittova-Kontu on kuitenkin huolissaan poikien uusimmasta häirintäkeinosta, jossa nämä tulevat pimeällä koputtelemaan klinikan ikkunoihin ja huutelemaan ikkunan toiselta puolelta.

- He paukuttavat nyrkillä ikkunaan, juoksevat pakoon, ja tulevat takaisin. Sitä kestää jopa parin tunnin ajan, Cittova-Kontu kuvaa.

Yleensä koputtelua tapahtuu kello 16:n ja 18:n välillä.

Ikkunoiden paukutus vaikuttaa paitsi eläinklinikan työntekijöiden työntekoon, myös siellä hoidettaviin eläimiin. Koputuksia on tullut esimerkiksi leikkaushuoneen ikkunaan ja pojat ovat kovaan ääneen ikkunan läpi kommentoineet työn tekoa.

- Eläinlääkärikäynti ei ole kaikille eläimille muutenkaan mukava asia, ja eläimet pelästyvät koputuksista vielä lisää, Cittova-Kontu harmittelee.

Hän on joutunut myös selittelemään asiakkaille, että ikkunan takana on pikkupoikia kiusanteossa.

Cittova-Kontu on ollut puheissa myös itse tekijöiden kanssa.

- Sanoin heille, että jos he haluavat tutustua paikkaan, saavat mielellään tulla sisälle asti. Mutta eivät he tulleet.

Cittova-Kontu ei usko, että pojat tarkoittavat toimillaan pahaa.

- Luultavasti syynä on tekemisen puute, hän epäilee.

Hän oli viime viikolla yhteydessä myös Karsikon kouluun ja pyysi koulua ottamaan asian puheeksi. Tällä viikolla tapahtuneista koputteluhäirinnöistä päätellen asia ei ole auttanut. Seuraavaksi Cittova-Kontu ottaa käyttöönsä järeämmät keinot ja tekee asiasta rikosilmoituksen poliisille.